lørdag den 7. marts 2009

Nyt projekt

Efter to besøg på Samsø er vi kommet frem til, at vi ikke længere ønsker at arbejde med færgen, eller i hvert fald ikke kun med færgen. Vi gik derfor lidt tilbage for igen at se på mulige opperationelle billeder, for derved at åbne projektet op på ny. Efter den rigtig gode diskussion vi havde på klassen i torsdags, fik vi ny (og tiltrængt) inspiration til at komme videre i processen. vi har de sidste par dage arbejdet med et nyt projekt og ved hjælp af nogle af de gennemgåede teknikker er vi kommet frem til følgende projekt:


De fortællende gadelamper

Materialitet: Man opstiller nogle gammeldags gadelamper forskellige steder på Samsø. Gadelamperne indeholder noget audio-teknologi (alla den installation, der var på Aros, hvor, hvis man placerede sig inde i små røde optegnede cirkler, blev fortalt historier ”ovenfra”). Altså, hvis man står under gadelampen, begynder den at ”tale”.
Merværdi: Der er forskellige elementer. F.eks. giver det et nyt billede af steder, da de bliver fortalt lige nu, hvor man befinder sig der – hvilket intensiverer stedet. Endvidere vil der være tale om lokale samsingers personlige fortællinger, hvilket gør lampen/ materialiteten til et bindeled mellem beboere og gæsterne (jf. Frank fra Energiakademiet). Ydermere lyser lygterne op, hvilket gør dem anvendelige hele året, men trods den statiske materialitet, vil have forskellig funktion i hoved- og skuldersæsonen. Der ud over vil der være tale om, at strømmen til lamperne vil være den overskydende el, som Samsø producerer. Den el vil derfor komme dem selv til gode, såvel som deres gæster. For gæsterne vil det give en mulighed for at få nogle fortællinger om stedet, ånden, beboerne, historien, fremtidige drømme osv., som de ikke vil kunne læse sig til i rejsehåndbøger. Man vil opleve ”Samsøs stemme”.
Teknologi: lamperne skal kunne anvende overskydende el, og audio-udstyret skal kunne være placeret i lampen, så den ikke er synlig. Endvidere skal den kunne udsende lyden, så den går lodret nedad, så man ikke kan høre den, hvis man står ved siden af lampen.
Afsender: Samsingerne
Modtager: Samsingerne og deres gæster.
Teoretiske overvejelser, hvorfor dette design: Nøgleord for dette opperationelle billede er: autenticitet (i form af de gamle lamper), intensivering (fortællingerne – at være på stedet nu), mytologisering (du får den ægte historie, men alligevel i en mytisk form, identitet (både for beboere og for stedet), affektivitet (via det interaktive element, og man kan forestille sig, at stemmerne opfordrer lytterne til at agere på forskellig vis) samt en understøttelse af stedets ånd.
Vores rolle: Vi åbner stederne op gennem designet. Vi skaber talerøret, men lader det være beboerne og stedet, der fortæller historien. Det skal ikke være vores, men deres version af Samsø.

Tre teknologier:
- Energikilde – hvordan får vi lamperne til at anvende den overskydende energi?
- Medieteknologi – hvordan får man audio-udstyret ind i lampen?
- Interaktionsteknologi - hvilke teknologiske muligheder har vi for at gøre lamperne interaktive?
Tre design-overvejelser:
- Æstetisk design. Hvordan skal den se ud?
- Brugergrænseflade
- Indholdsdesignet. Hvilke fortællinger skal det være, skal det være lokale, der indtaler dem osv..
Overvejelser:
Hvilken retning skal vi gå?
Vi overvejer nu, om vi skal fokusere på det teknologiske aspekt eller det designmæssige. Vores kompetencer peger mest i retningen af designaspektet, men vi finder samtidig teknologien afgørende for projektet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar