søndag den 8. marts 2009

Nutidsscenarie for Langør Havn

Setting
Mandag d. 2/3 2009 klokken 14. havneområde, koldt og blæsende med småregn i luften. Ru asfaltbelægning med knuste muslingeskaller spredt ud over området. En smule vakkelvåren gangbro af træ går ud i vandet langs havnen. Småøer kan ses ude i vandet. Stedet er menneskeforladt, bortset fra en enkelt mand som roder med en traktor.

Agent
Lærke ankommer til stedet på bagsædet af en bil i selskab med fire andre. Hendes ønske er at se havnen med turistbrillerne på. Hun kommer til stedet med en nysgerrig, åben holdning. Hun ønsker at se hvad stedet har at byde på. Dog er det umiddelbart svært for hende at forlade den varme bil, da stedet umiddelbart ikke ser ud af meget. Hun hopper på stedet og sparker til muslingeskallerne, dels for at få varmen, dels for sjov. Hendes tilgang er på en gang barnlig og fænomenologisk/kropslig.
Hun går sammen med de andre ud på gangbroen uden helt at tænke over det. Måske fordi man kommer tættere på vandet og de fine småøer.

Følelse
Stedet giver en tryg fornemmelse af havnestemning. Vandet, småøerne, det lidt slidte og efterladte ’look’ får hende til at få lyst til at blive her og spise deres medbragte kage. Men dette bliver kun ved tanken, det er alt for koldt til at blive udenfor.

Plot
Motiverede valg: gåturen ud på molen er en måde at indtage stedets materielle tilbud på. Det samme kan man sige om hendes hoppen rundt på de knasende muslingeskaller.

Udviklingspotentiale
Havnen har noget magisk over sig, idet stedet markerer afslutningen af landet og starten på havet. Det understreget det faktum at man befinder sig på en ø. Dog er stedet underudviklet, forstået på den måde, at det er svært som turist virkelig at indgå i en relation med stedet. Er man velkommen? Måske dette netop er stedets potentiale: det lidt private erhvervssted, som man bliver nysgerrig for at vide mere om.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar