torsdag den 26. februar 2009

Feltarbejde på færgen (kort referat)

Færgen er central i en af de tre overordnede visioner. Det blev igår, onsdag, meget spontant besluttet at dagens selvstændige arbejde skulle foregå på færgen - og kun færgen. (På mandag tager vi en hel dag på samsø.)

Som sted i den ene vision - som vi i dag tog udgangspunkt i - spiller færgen den rolle at den kan forberede folk på samsøoplevelsen. Den kunne fungere som et flydende turistbureau eller oplevelsesguide. Menukortet kunne tilbyde den rejsende 'nordby's rundstykker'. Således kan Samsø som stedsmaterialitet på flere måder forlænges til færgen. Overstående operationelle billeder blev trigget med det samme vi 'indtog scenen' og satte os selv midt i den fysiske kontekst; der var så mange åbenlyse ting der ville kunne ændre hele Samsøfærge-oplevelsen (se billeder)

Vi arrangerede os på færgen som følgende: Christoffer skulle foretage en systematisk beskrivelse af stedsmaterialiten, Thea og Lærke skulle undersøge stedspraksis, Lisa skulle kortlægge segmentet og stefan skulle være all-round'er. Det holdte ikke i længden, så det endte med at næsten alle fik lavet et interview, nogle to, og at vi var ret spontane ifht hvem vi snakkede med. Selv om man gør sig tanker om formål med turen og forventning til stedet, er det utroligt svært (hvis ikke umuligt) at planlægge hvad man støder på, hvad ens øjne opfanger i situationen og hvordan hjernen bearbejder inputs. Også selvom man er forudindtaget.

De rejsende:
4 ældre (60+)
7 enligt rejsende
1 (åbenlys) forretningsmand
1 par (50+)
3 (åbenlyse) chauffører
3 (synlige) ansatte
4 andre studerende på tur

Forretningsmanden, pensionskonsulent
(om han rådgiver private eller virksomheder.. pas)
Har i 2 år rejst til Samsø på månedlig basis - som erhvervsmand
Har i flere omgange taget en forlænget weekend med sin kone på Samsø (vides ikke om det er forbeholdt højsæsonen). Tager som regel en pose kartofler eller anden specialitet med sig hjem.
Han fortæller at han altid får en fantastisk ikke-stresset oplevelse når han kommer til samsø og mener det skyldes samsingernes stille og rolige væremåde.
Han tager normalt 7-færgen fra Hou. Årsagen til at han afviger fra sit mønster er at han gerne ville have lidt længere tid i dag fra morgenen af.
Praksis: Bruger halvdelen af tiden på at (gen)forberede sig til sine møder, og den anden halvdel af tiden på at holde pause og slappe af (fortalte han). Desuden blev han set vandre rundt i godt 20 minutter før vi lagde til.

Cafeteriet (11.30-11.40)
Solgt:
3 sandwiches/smørrebrød, 1 Ude&Hjemme, 2 BT, 2 Wienerbrød, 4 kaffe, 1 kaffe på kande (chaufførerne) 1 bk. pomfrit

Ingen kommentarer:

Send en kommentar